katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z ryżowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pieczarki nafaszerowane.

Pieczarki z ryżowym farszem

Składniki:

Pieczarki z ryżowym farszem

 

  • mięso mielone 15 dag
  • ryż ugotowany 3/4 szkl
  • cebula 1/4 szt
  • natka pietruszki ok1 pęczka
  • jajko 1 szt
  • pieczarki (średnie) 13-15 szt
  • ser żółty 3-4 plastry
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczarki z ryżowym farszem
Pieczarki jeśli trzeba obieramy albo tyko myjemy. Wyłamujemy korzonki i drobno je siekamy. Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mięso rozdrabniamy je, solimy i przesmażamy. Można trochę przestudzić. Dodajemy ryż, drobno pokrojoną cebulę i natkę. Wbijamy małe jajko i doprawiamy do smaku. Przygotowany farsz nakładamy do pieczarek i zapiekamy ok 20 min w 180 stopniach. Ser kroimy na w paski i kładziemy na pieczarkach . Można chwilę zapiec.