Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Pieczarki Zapiekane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lekkie, smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.

Pieczarki  Zapiekane  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki Zapiekane

 

  • 12 pieczarek ( dużych )
  • 200 g. żółtego sera
  • 125 g. boczeku wędzonego ( porcjowany )
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 jajko ( białko )
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól / pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki Zapiekane
► Pieczarki oczyścić i umyć, odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, / kapelusze odłożyć /. ► Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki, boczek wędzony i cebulę / Ostudzić /. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Białko ubić na sztywno. Wymieszać usmażone pieczarki z natką pietruszki, boczkiem, serem i białkiem. / Przyprawić /. ► Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać oko ł o 20 minut w temperaturze 200C   /   Termoobieg   /.
Pieczarki  Zapiekane
Kapelusze pieczarek napełnić farszem i wstawić do nagrzanego piekarnika.