Pieczarki zapiekane z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

polecam Pieczarki zapiekane z jajkami ;-)))

Pieczarki zapiekane z jajkami

Składniki:

Pieczarki zapiekane z jajkami

 

  • 12 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 12 jajek przepiórczych
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka posiekanej
  • natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane z jajkami
Pieczarki opłukać, oderwać trzonki od kapeluszy, z kapeluszy zdjąć skórkę, trzonki oskrobać, przyciąć końce, posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na 1 łyżce masła, dodać posiekane trzonki, zrumienić, zdjąć z ognia, wymieszać z natką, doprawić solą i pieprzem. Kapelusze obsmażyć z obu stron na pozostałym maśle , ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na dnie kapeluszy rozsmarować farsz z cebuli, trzonków i natki. Na farsz wbić po jednym jajku. Piec 5 minut w temperaturze 220 st.C. Oprószyć solą oraz pieprzem i podawać z grzankami.

Tagi:

jajko jajka