Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczarki ze szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Po sezonie zamiast świeżego można użyć szpinaku mrożonego!

Pieczarki ze szpinakiem

Składniki:

Pieczarki ze szpinakiem

 

  • 1kg.świeżego szpinaku,
  • 1 kg.pieczarek,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1szkl.białego wytrawnego wina,
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki ze szpinakiem
Szpinak ugotować,dokładnie osączyć i przetrzeć przez sito albo zmiksować z solą.Pieczarki p[okroić i usmażyć na oliwie,posolić.Szpinak wymieszać ze śmietaną i dodać do pieczarek,wlać wino i całość dusić na bardzo małym ogniu ok.10min.