katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowa z grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka zupka na obiad....

Pieczarkowa z grzankami

Składniki:

Pieczarkowa z grzankami

 

  • skrzydełka 4 sztuki
  • pieczarki 10 sztuk
  • śmietana 4 łyżki
  • cebula 1/2 sztuki
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki wg uznania
  • vegeta do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z grzankami
Skrzydełka myjemy, zalewamy ok dwoma litrami wody, gotujemy z dodatkiem przyprawy kuchennej i obranych, pokrojonych w plasterki pieczarek. Mięso wyjmujemy, studzimy i obieramy, dodajemy do zupy. Cebulę obieramy,kroimy i przesmażamy na maśle. Dodajemy do zupy. Doprawić przyprawami do smaku, na koniec dodajemy śmietanę i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z grzankami.