Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z grzankami czosnkowymi
pieczarki oczyścić i zetrzeć na grubej tarce,cebulę pokroić w kosteczkę i podsmarzyć na maśle po chwili dodać pieczarki i smażyć aż odparuje połowa wody z pieczarek.W garnku zagotować wodę około 1,5l wkroić marchewkę ,dodać liski selera,korzeń pietruszki,pora i kostki rosołowe.Zrobic wywar,na końcu wyjąć wszystko ale marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić z powrotem do wywaru,dodać pieczarki i cebulę.Gotować 5 min,dodać serki i jogurt rozrobiony z mąką zagotować odstawić i dodać posiekaną pietruszkę.chleb pokroić w kostkę i zrumienić na suchej patelni jak wystygnie przełożyć do pojemnika wcisnąć ząbki czosnku i szczelnie zamknąć dobrze wymieszać.Wlać zupę do miseczki i dodać grzanki,ja posypuje nieraz żółtym serem.SMACZNEGO!
Sarenka