Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z koperkiemKrok 1
Do garnka wlewam wodę tak 3 litry. Marche obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach, dodają ja do garnka.
Pietruszkę myję i odrywam listki które też dodaje do garnka.Udka z kurczaka myje kroje na połowę i wkładam do garnka. Ziele angielskie, listek laurowy, cebula, sól i pieprz, to wszytko ląduje w garnku i gotuję.
Krok 2
Pieczarki myje i kroje w plasterki które wkładam na rozgrzana patelnie i dusze oraz lekko podsmażam z pokrojonym drobno koperkiem.
Po 20 minutach duszenia i smażenia dodaje je do zupy.
Krok 3
Zupka w trakcie gotowania trochę się wygotuję,ale to w niczym nie przeszkadza, będzie gęściejsza.
Po połączeniu pieczarek z zupką jeszcze z 15 minut gotujemy. Wyłączamy i wlewamy śmietanę( 30% nam się nie zważy).
Jagodowa
lalunia
Też robiłam w wersji kremu , jednak lubię sobie pogryźć więc wole zupki " w całości"