marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczarkowa z kurczakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sporządzić wywar drobiowo-jarzynowy.Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić.Obsmażyć je i dodać do wywaru.Gotować z 40 min.Odcedzić.Doprawić.

Pieczarkowa z kurczakiem.

Składniki:

Pieczarkowa z kurczakiem.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z kurczakiem.
Do garnka z wodą włożyć udko kurczaka oraz oczyszczoną i umytą włoszczyznę,a także listki laurowe i parę kulek ziela angielskiego.Gotować wywar z 15-20 min.na zwiększonym płomieniu.Pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić na plasterki.Obsmażyć na maśle i dodać do wywaru.Gotować całość z 40 min.Wyjąć łyżką cedzakową włoszczyznę i udko,a następnie oddzielić mięso od kości z udka,a korzenie pietruszki i marchewki posiekać i dodać ponownie do garnka z zupą.Zaprawić śmietaną i doprawić maggi,pieprzem i solą.Nalewać gorącą zupę do głębokich talerzy z ugotowanym wcześniej makaronem.