iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pieczarkowa z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Całkiem odmieniony kapuśniaczek , bardzo smaczny z pieczarkami .

Pieczarkowa z młodą kapustą

Składniki:

Pieczarkowa z młodą kapustą

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z młodą kapustą
Ziemniaki i marchewkę skrobiemy. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Marchewki ścieramy na tarce. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki. Kapustę kroimy w paseczki. Do sporego garnka wlewamy wodę dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Wkładamy udko od kurczaka i gotujemy do miękkości mięsa. Pod koniec wywar doprawiamy przyprawą uniwersalną. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy ziemniaki, marchewkę i pieczarki, doprawiamy pieprzem i smażymy na złoto. Zawartość patelni wkładamy do wywaru z udkiem. Dodajemy pokrojona kapustę i gotujemy ok 15 min. Kiedy warzywa są miękkie , zupa jest gotowa. Wykończamy siekanym koperkiem.