sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 393]

Pieczarkowa z nuta papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smak pieczarek przełamałam odrobiną czerwonej papryki. Dzięki temu zupa nabrała nowego, ciekawszego smaku.

Pieczarkowa z nuta papryki

Składniki:

Pieczarkowa z nuta papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z nuta papryki
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni przez kilka minut. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Dodajemy kostkę grzybową, ziele angielskie oraz liść laurowy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry a pora, selera, paprykę i ziemniaki w kostkę. Warzywa dodajemy do zupy. Kiedy będą miękkie zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną świeżą natkę pietruszki.

Tagi:

papryka