mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Pieczarkowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupka pieczarkowa

Pieczarkowa ze śmietaną

Składniki:

Pieczarkowa ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa ze śmietaną
Pieczarki płuczemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobno szatkujemy. Włoszczyznę obieramy i kroimy w słupki. Następnie podsmażamy razem z pieczarkami i cebulą. Podsmażone pieczarki i włoszczyznę zalewamy 1,5 litra wrzącej wody. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 25 minut. Mąkę mieszamy ze śmietaną, zagęszczamy zupę i zagotowujemy. Zupę przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z natką pietruszki i koprem na talerzu.