Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pieczarkowa zupa z kwiatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Popularna zupa pieczarkowa

Pieczarkowa zupa z kwiatkami

Składniki:

Pieczarkowa zupa z kwiatkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa zupa z kwiatkami
Pieczarki czyścimy, kroimy w talarki, cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy razem na maśle, solimy i pieprzymy. Pozostałe warzywa obieramy, myjemy. Ziemniaki kroimy w dosyć duże słupki. Na całej długości marchewki i ziemniaczanych słupków wycinamy rowki nożykiem do dekorowania warzyw, a następnie kroimy warzywa w talarki i dodajemy do wywaru. Gotujemy kilka minut, doprawiamy odrobiną jarzynki, po czym dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą. Śmietanę wlewamy, gdy warzywa będą już miękkie. W razie potrzeby doprawiamy zupę pieprzem do smaku.