alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Pieczarkowce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piersi nadziewane pieczarkami to proste ale smaczne mięso.

Pieczarkowce

Składniki:

Pieczarkowce

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowce
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy dodać cebulę dusić około 5 min a następnie dodać pieczarki.Całość dusimy tak długo aż odparuje wod z pieczarek.Piersi oczyścić,umyć i osuszyć,przekroić na pół.Rozbić doprawić z każdej strony solą i pieprzem.Na piersi położyć porcję pieczarek i zwinąć na pół.Panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju z dwóch stron.