Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Pieczarkowe kotlety.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i szybkie kotlety dla zapracowanych

Pieczarkowe kotlety.

Składniki:

Pieczarkowe kotlety.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe kotlety.
Pieczarki myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w ząbki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim pieczarki do momentu aż zmiękną. Gdy ostygną, dodajemy jajka, połowę namoczonej w mleku bułki tartej, posiekaną szałwię i przyprawy. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Z uzyskanej masy pieczarkowej formujemy kotlety, obtaczamy je w suchej bułce tartej. Smażymy kotlety na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

Tagi:

jajko tarta jajka