goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pieczarkowe muszle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jedna z propozycji farszów do makaronów - farsz pieczarkowy

Pieczarkowe muszle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarkowe muszle

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe muszle
Makaron gotujemy al dente. Pieczarki oraz cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekane zioła i mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy muszle, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość można zalać sosem beszamelowym. Zapiekamy w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.
Pieczarkowe muszle
Farsz doprawiamy bazylią, jednak można użyć innych-ulubionych ziół

Tagi:

makaron