Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pieczarkowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pychotka i ten aromatyczny boczek, pieczarki. Skusicie się? Można takie roladki przygotować na święta.

Pieczarkowe roladki

Składniki:

Pieczarkowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe roladki

ETAP 1:

Pieczarkowe roladki

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki.

ETAP 2:

Pieczarkowe roladki

5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

6. Roladki gotowe.

7. Smacznego.