Sposób przygotowania:
Pieczarkowe trójkąty Eli
Ser zmielić,dodać margarynę,mąkę,zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki.Pieczarki pokroić,cebule posiekać i razem smażyć na oleju,aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do przestudzonych pieczarek dodać ser,sól,pieprz i wymieszać.Jajko roztrzepać.Ser do posypania zetrzeć na tarce z małymi oczkami.Ciasto rozwałkowac,kroić na kwadraty,nakładać po łyżeczce farszu,składać na skos,zlepić brzegi,posmarować jajkiem i posypać serem.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Smacznego!
Babciagramolka
msewka
dusia30
mania
góralka
Sarenka
kasik12
Jojo
Evi
eli_555
Wygląda i smakuje podobnie do ciasta francuzkiego,a o niebo mniej roboty.
basaii
luna
zewa
lenna
Marika_1961