eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczarkowe trójkąty Eli

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 24

Pyszny dodatek nie tylko do mięs i kiełbas z grilla.

Pieczarkowe trójkąty Eli

Składniki:

Pieczarkowe trójkąty Eli

 

 

 

  • mąka pszenna do podsypania
  • 1-2 jajka do smarowania trójkątów
  • ser żółty do posypania trójkątów

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe trójkąty Eli
Ser zmielić,dodać margarynę,mąkę,zagnieść ciasto i włożyć na noc do lodówki.Pieczarki pokroić,cebule posiekać i razem smażyć na oleju,aż sok odparuje.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Do przestudzonych pieczarek dodać ser,sól,pieprz i wymieszać.Jajko roztrzepać.Ser do posypania zetrzeć na tarce z małymi oczkami.Ciasto rozwałkowac,kroić na kwadraty,nakładać po łyżeczce farszu,składać na skos,zlepić brzegi,posmarować jajkiem i posypać serem.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.Smacznego!