iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowana wędlina w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest to bardzo fajna przekąska na przykład na Sylwestra. Smakuje świetnie na każdej imprezie. W sam raz na dwa kęsy.

Faszerowana wędlina w galarecie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana wędlina w galarecie

 

  • 12 dużych plastrów szynki,
  • 4 średnie różyczki kalafiora,
  • 1wędzony pstrąg ,
  • 2 jajka,
  • 1 strąk papryki czerwonej,
  • 10 cm pora
  • 2 łyżki kopru świeżego lub mrożonego,
  • 5 łyżek majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • łyżka octu,
  • oliwki czarne i zielone do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Faszerowana wędlina w galarecie
Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy w kosteczkę. Pstrąga bez skóry rozgniatamy widelcem. Kalafior gotujemy al dente i kroimy w kostkę. Paprykę oraz por kroimy w drobną kostkę. Łączymy wszystkie składniki ze sobą i doprawiamy majonezem, solą, pieprzem. Mieszamy dokładnie. Porcję sałatki kładziemy na szynce i zwijamy. Rozkładamy według uznania na głębokim talerzu. W 400 ml wody gorącej rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy do niej ocet. Tężejąca zalewamy roladki.
Faszerowana wędlina w galarecie
Pstrąg podczas obierania ze skóry i rozdrabniania
Faszerowana wędlina w galarecie
Dokładne mieszanie wszystkich posiekanych składników
Faszerowana wędlina w galarecie
Szynka z farszem podczas zawijania w roladki
Faszerowana wędlina w galarecie
Gotowe roladki ułożone na talerzu i zalane żelatyną