caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Roladki z pstrąga z kurkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Proste i efektowne danie o niesamowitym grzybowym aromacie.

Roladki z pstrąga z kurkami

Składniki:

Roladki z pstrąga z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pstrąga z kurkami
Ryby sprawić i wyfiletować (pozostawić skóre). Z każdego pstrąga powinniśmy otrzymać 2 filety. Filety natrzeć solą i pieprzem. Kurki usmażyć na oleju, przestudzić i zmiksować (najlepiej blenderem) lub bardzo drobno posiekać. Na każdą rybę, w szerszym końcu, kłaść porcję kurek, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i opanierować w mące. Roladki smażyć na oleju (tym na którym smażyły sie kurki, w razie potrzeby uzupełniając) ze wszystkich stron. Podawać ciepłe. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Tagi:

mak pstrąg