lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Pstrąg tęczowy w bakłażanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki z pstrąga tęczowego w bakłażanie gotowane na parze, pyszne i zdrowe. Roladki wykładamy na talerz i polewamy sosem balsamicznym.

Pstrąg tęczowy w bakłażanie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg tęczowy w bakłażanie

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg tęczowy w bakłażanie
Rybę oczyścić, opłukać i wysuszyć. Następnie skropić sokiem z limonki i natrzeć solą, pieprzem, curry i cząbrem. Odstawić. Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 5 min. Rybę kroimy na paski 3 x 5 cm. Formujemy roladki, na bakłażanie kładziemy kawałki pstrąga i suszonego pomidora. Zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczką. Skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do garnka do gotowania na parze i gotujemy 14 minut. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek i chili. Mieszamy i dolewamy sosu sojowego i octu balsamicznego. Gotujemy aż trochę zgęstnieje. Roladki wykładamy na talerz i polewamy sosem balsamicznym.
Pstrąg tęczowy w bakłażanie
skropić sokiem z limonki i natrzeć solą, pieprzem, curry i cząbrem
Pstrąg tęczowy w bakłażanie
Etap 2 Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plastry
Pstrąg tęczowy w bakłażanie
na bakłażanie kładziemy kawałki pstrąga i suszonego pomidora