kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pieczeń 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna na gorąco jak i na zimno.

Pieczeń 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń 4

 

  • 80 dkg łopatki wieprzowej
  • ugotowane:
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera (ja miałam z rosołu)
  • 1 duża cebula
  • 1 kajzerka
  • 1 szklanka mleka(do namoczenia bułki)
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń 4
Łopatkę zmieliłam razem z ugotowaną,marchewka,pietruszką i selerem.Cebulę pokroiłam w kostkę i zeszkliłam na łyżce oleju,odstawiłam do wystygnięcia. Do mięsa zmielonego z warzywami wbiłam jajka,dodałam namoczona w mleku i odciśniętą kajzerkę,zeszkloną cebulkę,posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą,sól i pieprz do smaku.Dokładnie wyrobiłam. Tak przygotowaną mięsną masę przełożyłam do keksówki wyłożonej folią aluminiową.Piekłam ok 70 minut w 190*C. Gotową pieczeń podałam z ziemniakami,sosem pieczeniowym i buraczkami. Polecam również taką pieczeń na zimno zamiast wędliny na kanapkę.
Pieczeń 4
mięso zmieliłam z ugotowanymi warzywami.
Pieczeń 4
dodała zeszkloną cebuke i resztę skladników.Przełożyłam do keksówki.
Pieczeń 4
Piekłam ok 70 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C.
Pieczeń 4
Pieczeń była bardzo soczysta.Na drugi dzień na kanapce również smakowała.