babcia puszka

babcia puszka

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Pieczeń babuni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie wspaniale pasuje na wykwintny obiadek i wyjatkochych gości

Pieczeń babuni

Składniki:

Pieczeń babuni

 

  • małych ziemniaków,6 małych cebulek,czosnek sól,pieprz,majeranek ,2 liście laurowe,łyżka prawdziwego masła

Sposób przygotowania:

Pieczeń babuni
karkóke umyc i obsłuszyc,czosnek obrac i pokroic w plasterki następnie ponacinac karkówke i w te naciecia powkładac czosnek wystarczająco glęboko żeby nie wypadł.Nastepnie z każdej strony posolic,popieprzyc i obsypac obficie majerankiem.Tak przygotowane mięso obsmażyc na maśle z każdej strony na złocisty kolor.Następnie nalezy ze zloconą karkówke nalezy przełożyc do dużego rondla lub innego naczynia wlac szklane wody włożyc lisc laurowy jeszcze raz na wierzch miesa posolic,popieprzyc i posypac jeszcze majerankiem i pod przykryciem przez 2 godziny na myłym ogniu dusic.Wrazie potrzeby podlewac wodą w niewielkich ilościach,po ok.2 godzinach do rondla włożyc wcześniej przygotowane ziemniaki i cebule.Po 45 minutach od włożenia reszty składnikow mozna sprawdzic nakłóciem czy mięso juz jest wystarczajaca miekkie.Życzę smacznego