Sposób przygotowania:
Pieczeń babuni
karkóke umyc i obsłuszyc,czosnek obrac i pokroic w plasterki następnie ponacinac karkówke i w te naciecia powkładac czosnek wystarczająco glęboko żeby nie wypadł.Nastepnie z każdej strony posolic,popieprzyc i obsypac obficie majerankiem.Tak przygotowane mięso obsmażyc na maśle z każdej strony na złocisty kolor.Następnie nalezy ze zloconą karkówke nalezy przełożyc do dużego rondla lub innego naczynia wlac szklane wody włożyc lisc laurowy jeszcze raz na wierzch miesa posolic,popieprzyc i posypac jeszcze majerankiem i pod przykryciem przez 2 godziny na myłym ogniu dusic.Wrazie potrzeby podlewac wodą w niewielkich ilościach,po ok.2 godzinach do rondla włożyc wcześniej przygotowane ziemniaki i cebule.Po 45 minutach od włożenia reszty składnikow mozna sprawdzic nakłóciem czy mięso juz jest wystarczajaca miekkie.Życzę smacznego
Henia