Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Pieczeń cielęca nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepyszna nadziewana cielęcinka w sosie włąsnym

Pieczeń cielęca nadziewana

Składniki:

Pieczeń cielęca nadziewana

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca nadziewana
Rozbity płat cielęciny natrzeć solą i posypać rozproszkowanymi grzybami, nałożyć na wierzch cienkie plastry słoniny. Szynkę i jajka ugotowane na twardo posiekać , dodać surowe jajko, sól, pieprz i wymieszać.Masą posmarować płat mięsa, ciasno zawinąć, obwiązać bawełnianą białą nicią.Brytfannę wysmarować tłuszczem, włożyć mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec powoli ok. 90 minut, często podlewając sosem spod pieczeni. Podawać pokrajaną w plastry i polaną sosem z pieczenia.