Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczeń cielęca w kminku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nawet ci, którzy nie przepadają za kminkiem, nie oprą się temu daniu

Pieczeń cielęca w kminku

Składniki:

Pieczeń cielęca w kminku

 

  • 1 kg mięso bez kości,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki kminek mielony,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca w kminku
Mięso umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron. Obrumienione mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, oprószyć solą i kminkiem, dusić pod przykryciem do miękkości. Miękką pieczeń pokroić na porcje. Podawać z ziemniakami i warzywami z wody.

Tagi:

mięso beza bezy