Sposób przygotowania:
Pieczeń cielęca z farszem z sardynek
Mięso oprószyć przyprawą do cielęciny i białym pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. Pieczarki oczyścić, posiekać jak najdrobniej. Sardynki odsączyć z oleju, starannie rozgnieść widelcem. Wymieszać sardynki, natkę, pieczarki i płatki migdałowe, lekko posolić do smaku, przyprawić pieprzem. W płaskim rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić mięso, zrumienić. Wlać wino, przykryć, dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody i sosem powstałym w czasie duszenia. Gotowe mięso przekroić, tworząc głęboką kieszeń, włożyć farsz, spiąć wykałaczkami lub szpilkami do mięsa, ponownie włożyć do rondla, dusić jeszcze 10 minut. Podawać na gorąco lub na zimno.