Sposób przygotowania:
Pieczeń cielęca z rozmarynemETAP 1
Mięso myjemy i osuszamy. Tak przygotowane obwiązujemy nicią, by nadać pieczeni ładny kształt. Pod nić wsuwamy świeże gałązki rozmarynu. Całość dokładnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą.
ETAP 2
W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wykładamy mięso i obsmażamy je z każdej strony do zrumienienia.
ETAP 3
Gotowe mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i przekrawamy na ćwiartki.
Na oleju spod pieczeni rumienimy cząstki cebuli.
ETAP 4
Zrumienione układamy wokół pieczeni. Całość podlewamy winem oraz bulionem. Pieczeń wstawiamy na około 1,5 godzimy do piekarnika (180°C).
ETAP 5
Na około 20 minut przed końcem pieczenia wyciągamy ją i układamy wokół niej suszone pomidory. Ponownie wkładamy do piekarnika.
Gotową wyciągamy, zdejmujemy nici, porcjujemy na plastry i podajemy!
Magdalena88
niezły kąsek
Paula36
Paula36
lukrowanepierniczki