Sposób przygotowania:
pieczeń domowej roboty
Mięso mielone przyprawiamy: solą, pieprzem, jajami, dodajemy 1/2 torebki sosu pieczarkowego, 1/4 torebki ziół i mieszamy. Do tego dodajemy starty na tartce czosnek, cebule, obrane ziemniaki. Przerzucamy do form/y i wstawiamy do piekarnika na ok. 30-50 min. w tem. 180 stopni z termoogiegiem, jeżeli ktos nie posiada to tyle samo minut ale wstawiamy na 190 staopni. Formy dodatkowo przykrywamy folią aluminiową. Smacznego !!!!
kinga
Do ulubionych!
olfciaczek
Pojemsobie
olfciaczek
ziemniaki powinny być surowe i dodane wprost do miesnej masy. Mozna sie pokusic jeszcze o poukladanie na spód ziemniaki w salaterki ale wtedy to tylko ugotowane... smacznego :)
kinga
olfciaczek
ziemniaki powinny być surowe i dodane wprost do miesnej masy. Mozna sie pokusic jeszcze o poukladanie na spód ziemniaki w salaterki ale wtedy to tylko ugotowane... smacznego :)