patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 675]

Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pieczeń drobiowa z pieczarkami oraz żurawiną. Idealnie nadaje się do kanapek czy obiadu. Polecam.

Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną
Filet z kurczaka myję. Pieczarki myję i kroję w mniejsze kawałki.

Przekładam do malaksera albo maszynki do mięsa. Mielę na gładko.

Do farszu dodaję przyprawy, jajka, bułkę tartą  mieszam dokładnie.

Foremkę ja użyłam keksówki, smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu.

Następnie posypuję żurawiną. Następnie kładę pozostałą część farszu. Wyrównuje.

Górę posypuję sezamem. Piekę ok 45 min w 180 stopni.
Pieczeń drobiowa z piwczarkami i żurawiną
Mięso z pieczarkami mielę na gładko. Ja mieliłam w malakserze.
Pieczeń drobiowa z piwczarkami i żurawiną
Następnie dodaję bułkę, przyprawy i jajka.
Pieczeń drobiowa z piwczarkami i żurawiną
Do keksówki przekładam pół farszu a następnie posypuję suszoną żurawiną.
Pieczeń drobiowa z piwczarkami i żurawiną
Dodaję pozostały farsz. Posypuję sezamem. Piekę.