Sposób przygotowania:
Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną
Filet z kurczaka myję. Pieczarki myję i kroję w mniejsze kawałki.
Przekładam do malaksera albo maszynki do mięsa. Mielę na gładko.
Do farszu dodaję przyprawy, jajka, bułkę tartą mieszam dokładnie.
Foremkę ja użyłam keksówki, smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu.
Następnie posypuję żurawiną. Następnie kładę pozostałą część farszu. Wyrównuje.
Górę posypuję sezamem. Piekę ok 45 min w 180 stopni.
Przekładam do malaksera albo maszynki do mięsa. Mielę na gładko.
Do farszu dodaję przyprawy, jajka, bułkę tartą mieszam dokładnie.
Foremkę ja użyłam keksówki, smaruję olejem i posypuję bułka tartą. Przekładam pół farszu.
Następnie posypuję żurawiną. Następnie kładę pozostałą część farszu. Wyrównuje.
Górę posypuję sezamem. Piekę ok 45 min w 180 stopni.