goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pieczeń myśliwego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prawdziwie myśliwska, choć mięso trudne do kupienia, warto go wypróbować

Pieczeń myśliwego

Składniki:

Pieczeń myśliwego

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń myśliwego
Mięso na noc zawijamy w nasączoną octem ściereczkę. Imbir, kolendrę, jałowiec, sól - mieszamy. Mieszanką przypraw nacieramy mięso, obkładamy plastrami boczku i mocno związujemy nicią. Obsmażamy mięso na tłuszczu, wraz z liściem laurowym, tymiankiem. Następnie pieczemy w piekarniku 1 1/2 godziny w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia dodajemy pokrojoną w talarki cebulę, zalewamy pieczeń winem. Wyjmujemy, zaprawiamy śmietaną, obkładamy plasterkami gruszek.