gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Pieczeń rozmaita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna pieczeń na świąteczny stół.

Pieczeń rozmaita

Składniki:

Pieczeń rozmaita

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1/2 wędzonej szynki
  • puszka groszku zielonego
  • 1 kg mięsa mielonego
  • łyżka musztardy
  • czosnek
  • 2 jajka
  • szlk.bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rozmaita
Szynkę i piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni na złoty kolor. W misce połączyć mięso mielone z jajkami, bułką tartą. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odsączony z zalewy groszek . Do masy mięsnej dodajemy podsmażone piersi z kurczaka wraz z szynką. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku musztardą, solą i pieprzem. Wyłożyć do formy i upiec w piekarniku ok 1,5 godziny.