Sposób przygotowania:
Pieczen rycerska
Mieso umyj,osusz,ostrym nozem wytnij w nim duza kieszen.Wykrojone mieso drobno pokröj.Cebule i czosnek obierz,posiekaj.Boczek pokröj w mala kostke.Sliwki na kawalki.Pokrojone mieso,cebule,czosnek,boczek i sliwki wymieszaj,przypraw.Farszem napelnij kieszen w szynce,dodaj lyzke masla,wlej kieliszek wina.Otwör dokladnie zaszyj.(mieso mozesz dodatkowo obwiazac nicia kuchenna).Szynke umiesc w formie.Lyzke masla stop w rondelku,oprösz bazylia i majerankiem,wymieszaj.Polej mieso.Forme wlöz do nagrzanego do temp.180°C piekarnika i piecz 2 godz.co jakis czas mieso smaruj maslem i wytwarzajacym sie sosem.POd koniec pieczenia polej pozostalym winem.
Pieczen najlepiej smakuje z czerwona kapusta.....
Pieczen najlepiej smakuje z czerwona kapusta.....