kista33

kista33

Kucharz
[Przepisów: 29]

Pieczen rycerska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lubie eksperymentowac z przyprawami....

Pieczen rycerska

Składniki:

Pieczen rycerska

 

Sposób przygotowania:

Pieczen rycerska
Mieso umyj,osusz,ostrym nozem wytnij w nim duza kieszen.Wykrojone mieso drobno pokröj.Cebule i czosnek obierz,posiekaj.Boczek pokröj w mala kostke.Sliwki na kawalki.Pokrojone mieso,cebule,czosnek,boczek i sliwki wymieszaj,przypraw.Farszem napelnij kieszen w szynce,dodaj lyzke masla,wlej kieliszek wina.Otwör dokladnie zaszyj.(mieso mozesz dodatkowo obwiazac nicia kuchenna).Szynke umiesc w formie.Lyzke masla stop w rondelku,oprösz bazylia i majerankiem,wymieszaj.Polej mieso.Forme wlöz do nagrzanego do temp.180°C piekarnika i piecz 2 godz.co jakis czas mieso smaruj maslem i wytwarzajacym sie sosem.POd koniec pieczenia polej pozostalym winem.
Pieczen najlepiej smakuje z czerwona kapusta.....