Pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek do obiadu bądź coś do chleba

Pieczeń rzymska

Składniki:

Pieczeń rzymska

 

  • 1kg mięsa wieprzowego
  • 6 jajek
  • 2 średnie cebule
  • 3ząbki czosnku
  • 20 dag sera żółtego
  • bułka tarta , sól , pieprz
  • delikat czerwony
  • wąska forma do pieczenia

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska
Mięso wrzucamy do miski.kroimy w drobniutką kostkę cebule.Czosnek przeciskamy przez praskę.Mięso doprawiamy jak do kotletów mielonych.Wbijamy 3 całe jajka.Ser trzemy na tarce. 3 jajka gotujemy na twardo.Formę smarujemy tłuszczem.Połowę mięsa wrzucamy do formy rozprowadzamy równomiernie.Na to kładziemy całe ugotowane na twardo jajka.Mięsem przykrywamy jajka.Pieczemy 1h w 180stopniach.