2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Pieczeń rzymska z niespodzianką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

To niebanalne połączenie składników mięsa i warzyw okazało się strzałem w dziesiątkę ,było smacznie syto i kolorowo

Pieczeń rzymska z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń rzymska z niespodzianką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z niespodzianką
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulką,wbić jajko,dodać namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętąkajzerkę,doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą burito,wyrobić dobrze masę . Cukinię umyć naciąć lekko końce i małą łyżeczką lub nożem wydrążyć środek tak aby nie uszkodzić ścianek.Miąższ ze środka drobno posiekać. Kalafior umyć blanszować 5 minut w osolonym wrzątku wyjąć osączyć z wody i drobno posiekać .Paprykę wydrążyć z nasion i również pokroić w kostkę . Na patelni rozgrzać masło wrzucić miąższ z cukinii,pokrojony kalafior i paprykę poddusić,aż masło odparuje,doprawić do smaku solą,wtedy dodać żółtko i łyżkę tartej bułki wymieszać farsz i nadziać środek wydrążonej cukinii . Mięso rozłożyć na papierze pergaminowym ułożyć cukinię z warzywnym farszem ,oblepić mięsem ze wszystkich stron uformować klops.Posypać po wierzchu rozmarynem.Piec 80 minut w temp 180*c. Smacznego!
Pieczeń rzymska z niespodzianką
cukinię myjemy wydrążamy lekko środek aby nie uszkodzić ścianek
Pieczeń rzymska z niespodzianką
na maśle podduszamy blanszowany kalafior i paprykę
Pieczeń rzymska z niespodzianką
nadziewamy środek papryki farszem doprawionym
Pieczeń rzymska z niespodzianką
formujemy pieczeń mięsną z cukinią w środku oprószamy rozmarynemi pieczemy