Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z niespodzianką
Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulką,wbić jajko,dodać namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętąkajzerkę,doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą burito,wyrobić dobrze masę . Cukinię umyć naciąć lekko końce i małą łyżeczką lub nożem wydrążyć środek tak aby nie uszkodzić ścianek.Miąższ ze środka drobno posiekać. Kalafior umyć blanszować 5 minut w osolonym wrzątku wyjąć osączyć z wody i drobno posiekać .Paprykę wydrążyć z nasion i również pokroić w kostkę . Na patelni rozgrzać masło wrzucić miąższ z cukinii,pokrojony kalafior i paprykę poddusić,aż masło odparuje,doprawić do smaku solą,wtedy dodać żółtko i łyżkę tartej bułki wymieszać farsz i nadziać środek wydrążonej cukinii . Mięso rozłożyć na papierze pergaminowym ułożyć cukinię z warzywnym farszem ,oblepić mięsem ze wszystkich stron uformować klops.Posypać po wierzchu rozmarynem.Piec 80 minut w temp 180*c. Smacznego!
zewa
iziona
Ewa zgadzam się z Tobą w całości, bardzo apetyczne :)
2milutka