Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczeń rzymska z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso pokroić po ostudzeniu, podawać z sosem

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Składniki:

Pieczeń rzymska z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z pieczarkami
Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Masło rozgrzać na patelni wsypać posiekaną cebulę, delikatnie zrumienić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć. Przestudzone pieczarki włożyć do mięsa, wbić jajka, dodać odciśnięte bułki, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć do wąskiej brytfanny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni.