Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z kaszą jęcznienną i ziemniakami
Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy skrzydełka, ziele angielskie i lście laurowe.
Marchew, seler, pietruszkę i por obieramy i kroimy w małą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z wywarem.
Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy do garnka i wsypujemy kaszę.
Gotujemy do miękkości około 10-15 minut.
Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy.
Zabielamy śmietaną.
Marchew, seler, pietruszkę i por obieramy i kroimy w małą kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy warzywa i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z wywarem.
Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wrzucamy do garnka i wsypujemy kaszę.
Gotujemy do miękkości około 10-15 minut.
Przyprawiamy i jeszcze chwilkę gotujemy.
Zabielamy śmietaną.