mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

pieczeń sarnia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na mięsko z sarny

pieczeń sarnia

Składniki:

pieczeń sarnia

 

  • Ćwiartka sarniny,
  • ¼ kg słoniny,
  • ¼ kg masła,
  • marynata,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 szklanki czerwonego wina,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

pieczeń sarnia
Ćwiartkę sarniny naszpikować słoniną i zamarynować. Marynatę zrobić z 3 łyżek oliwy, 2 szklanek czerwonego wina, cebuli, soli i pieprzu. W marynacie trzymać mięso przez trzy dni, potem wyjąć i osuszyć. Położyć na blasze lub nabić na rożen i upiec, często polewając marynatą.
Podawać do pieczeni buraczki lub czerwoną kapustę.