cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Pieczeń sarnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

propozycja na podanie dziczyzny

Pieczeń sarnia

Składniki:

Pieczeń sarnia

 

  • Ćwiartka sarniny,
  • ¼ kg słoniny,
  • ¼ kg masła, marynata,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 szklanki czerwonego wina,
  • cebula,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń sarnia

Ćwiartkę sarniny naszpikować słoniną i zamarynować. Marynatę zrobić z 3 łyżek oliwy, 2 szklanek czerwonego wina, cebuli, soli i pieprzu. W marynacie trzymać mięso przez trzy dni, potem wyjąć i osuszyć. Położyć na blasze lub nabić na rożen i upiec, często polewając marynatą.


Podawać do pieczeni buraczki lub czerwoną kapustę.