Sposób przygotowania:
Pieczeń wieprzowa Eli
Łopatkę umyć i osuszyć papierowaym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej,dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę razem.Do brytfanki dodać przyprawę do grilla,kostkę mięsną,pieprz,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa,co jakiś czas podlewając wodą.Mięso wyjąć z brytfanki.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,dodać soser i zagotować.Mięso pokroić na porcje.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!
Ja podałam pieczeń z młodymi ziemniakami i białą kapustą zasmażaną
https://gotujmy.pl/biala-kapusta-zasmazana-eli,przepisy-kapusta-przepis,91505.html
Ja podałam pieczeń z młodymi ziemniakami i białą kapustą zasmażaną
https://gotujmy.pl/biala-kapusta-zasmazana-eli,przepisy-kapusta-przepis,91505.html