eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1818]

Pieczeń wieprzowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna wieprzowa pieczeń z duszonej łopatki.

Pieczeń wieprzowa Eli

Składniki:

Pieczeń wieprzowa Eli

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pikantnej przyprawy do grilla
  • 1 kostka mięsna
  • pieprz
  • 1 łyżka sosera
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa Eli
Łopatkę umyć i osuszyć papierowaym ręcznikiem.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej,dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę razem.Do brytfanki dodać przyprawę do grilla,kostkę mięsną,pieprz,podlać wodą i dusić do miękkości mięsa,co jakiś czas podlewając wodą.Mięso wyjąć z brytfanki.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu,dodać soser i zagotować.Mięso pokroić na porcje.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!



Ja podałam pieczeń z młodymi ziemniakami i białą kapustą zasmażaną 

https://gotujmy.pl/biala-kapusta-zasmazana-eli,przepisy-kapusta-przepis,91505.html