domcian122

domcian122

Kuchcik
[Przepisów: 13]

Pieczeń wołowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

mój sposób na pieczeń wołową

Pieczeń wołowa

Składniki:

Pieczeń wołowa

 

  • 1 kg mięsa wołowego bez kości
  • 2 cebule
  • łyż. smalcu
  • 5 dag słoniny
  • szkl śmietany
  • łyż. mąki
  • ząbek czosnku
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa
Mięso wołowe naszpikować słoniną pokrojoną w słupki obsypać majerankiem pieprzem solą czosnkiem. na rozgrzanym smalcu obrumienić mięso, podsmażyć cebule podlać szklanką rosołu dusić do miękkości pod przykryciem. zaprawić śmietaną.

Tagi:

mięso beza bezy