luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Pieczen wolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pieczen wolowa z dodatkiem chrzanu w sosie, jest pyszna szczegolnie z moimi ulubionymi kluskami.

Pieczen wolowa

Składniki:

Pieczen wolowa

 

  • ok. 1 kg. miesa wolowego na pieczen
  • 1 duza cebula
  • 1 listek laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 lyzeczka chrzanu
  • bulion w proszku
  • maggi ,sol
  • 1 suszone chili
  • troche tluszczu
  • maka pszenna

Sposób przygotowania:

Pieczen wolowa
Posolone mieso obsmazyc na goracym tluszczu z obudwu stron, dodac przekrojona na pol cebule. W szklance goracej wody rozpuscic 2 lyzeczki bulionu, dodac chili, listek laurowy i ziele angielskie. Polac bulionem mieso i dusic pod przykryciem az bedzie miekkie. Wyciagnac, pokroic w plastry. Do sosu dodac chrzan, zagescic maka rozmieszana w wodzie i przyprawic do smaku.

Tagi:

mięso mak