kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń wołowa po huzarsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

8 porcji smacznego i sycącego posiłku

Pieczeń wołowa po huzarsku

Składniki:

Pieczeń wołowa po huzarsku

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa po huzarsku
Mięso zbijamy tłuczkiem, wrzucamy do osolonej wody i zagotowujemy.Gotujemy 1-2 minuty od czasu zaczęcia wrzenia. Wyjmujemy mięso z wody i pieczemy je w piekarniku 1,5 godziny w temperaturze 200*C Od czasu do czasu skrapiamy mięso wodą.Cebulę siekamy drobno, doprawiamy sola i pieprzem oraz 1 płaską łyżeczką cukru.Do cebuli dodajemy roztarte masło i bułkę tartą.Pieczeń nacinamy sobie ukośnie dosyć głęboko, wkładamy tam nadzienie z cebuli a następnie mocno związujemy je nitką. Podlewamy mięso sosem z pieczenia i dusimy pod przykryciem 30 minut na małym ogniu.Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty polane sosem. Smacznego!