Sposób przygotowania:
Pieczeń wołowa z ziołami
Mięso oczyszczamy, osuszamy. Nacieramy przyprawami. Oprószamy mąką, nacieramy zgniecionym czosnkiem. Na oleju obsmażamy mięso, przekładamy do brytfanny.
Cebulę kroimy w krążki, dodajemy do mięsa. Mięso podlewamy rosołem i pieczemy około 2 1/2 godziny w 180 stopniach. Mięso kroimy w plastry, posypujemy posiekanymi ziołami. Sos zagęszczamy zasmażką, śmietaną. Doprawiamy do smaku. Plastry mięsa przekładamy na półmisek i polewamy sosem.
Cebulę kroimy w krążki, dodajemy do mięsa. Mięso podlewamy rosołem i pieczemy około 2 1/2 godziny w 180 stopniach. Mięso kroimy w plastry, posypujemy posiekanymi ziołami. Sos zagęszczamy zasmażką, śmietaną. Doprawiamy do smaku. Plastry mięsa przekładamy na półmisek i polewamy sosem.