elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczeń z baraniny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młoda baranina

Pieczeń z baraniny

Składniki:

Pieczeń z baraniny

 

  • 1 kg baraniego mięsa
  • 0,5l mleka kwaśnego lub śmietany
  • 3 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki oraz smalec.

Sposób przygotowania:

Pieczeń z baraniny
Baranie mięso opłukać i obsuszyć czystą ściereczką,posolić i posmarować tłuszczem.Wtawić do piekarnika,w czasie pieczenia,w miarę potrzeby,podlewać wodą tak aby mięso nie wyschło.Upieczone mięso wyjąć, pokroić w plastry i ponownie włożyć do brytfanny.Jaja roztrzepać,dodać kwaśne mleko lub śmietanę,natkę pietruszki i posiekany czosnek,wszystko dobrze wymieszać.Masą zalać mięso i zapiec w piekarniku.Można podawać z ziemniakami ,sałatą lub pieczywem.