elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczeń z chudego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczęń z chudego mięsa - Mięso oczyścić z kości, tłuszczu i błonek. Naciąć w równych odstępach, w nacięcia włożyć kawałeczki słoniny,

Pieczeń z chudego mięsa

Składniki:

Pieczeń z chudego mięsa

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z chudego mięsa
Mięso oczyścić z kości, tłuszczu i błonek. Naciąć w równych odstępach, w nacięcia włożyć kawałeczki słoniny, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec do miękkości. W rondelku podsmażyć na złoty kolor mąkę, podlać wodą, dodać śmietanę. Sosem polać gotową pieczeń i zostawić na chwilę w piekarniku.