cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Pieczeń z dzika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

mięso po staropolsku

Pieczeń z dzika

Składniki:

Pieczeń z dzika

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dzika

Udziec z dzika mocno zbić, wyjąć z niego kości. Naszpikować słoniną, natrzeć solą i przyprawą, związać sznurkiem, obłożyć jarzynami, cebulą, przyprawami, zalać octem i odstawić na kilka dni.


Włożyć do rondla, osypać włoszczyzną i cebulą, zalać rosołem i dusić pod przykryciem około czterech godzin. Pod koniec zalać szklanka wina i jeszcze poddusić. Przed podaniem osypać tartą bułką i przyrumienić.


Podawać ze śliwkami.