Sposób przygotowania:
Pieczeń z fasolką
Mięso nacieramy solą i pieprzem a następnie pieczemy 105 minut w temperaturze 200*C. Fasolkę kroimy na małe kawałki i gotujemy jakieś 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę kroimy na cząstki, cytrynę na kawałki i razem z boczkiem w plasterkach rozkładamy je na mięsie na 20 minut przed końcem pieczenia.Siekamy natkę i szczypiorek. Na 15 minut przed końcem pieczenia smarujemy mieso musztardą (2 łyżki) i sypiemy zieleniną (1 łyżkę zostawiamy). Sos--> majonez mieszamy z jogurtem, resztą musztardy i zieleniny. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Podajemy pieczeń wyłożoną na fasolce, obłożoną boczkiem, cebulką i cytrynką.Sos podajemy osobno. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami-nie tłuczonymi! posypanymi koperkiem. Smacznego!