Sposób przygotowania:
Pieczeń z grzybami
Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i mielimy z czosnkiem i odciśniętą bułką w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,przyprawiamy solą i pieprzem do smaku,dokładnie mieszamy. Jeżeli mamy pieczarki obieramy je,myjemy i drobno kroimy,mrożone grzyby rozmrażamy.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,dusimy z grzybami na oleju,do miękkości.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,studzimy. Foremkę aluminiową smarujemy olejem i posypujemy bułką tartą.Wykładamy połowę masy mięsnej,warstwę grzybów i resztę mięsa,lekko ubijamy.Pieczemy około 1 godzinę i 15 minut,w temperaturze 170 stopni. Upieczoną pieczeń studzimy i wyjmujemy z formy.Mięso będzie upieczone gdy,boki będą odchodziły od formy,a wierzch ładnie się zrumieni.