joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pieczeń z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo smaczna i tania pieczeń :))

Pieczeń z jajkiem

Składniki:

Pieczeń z jajkiem

 

  • 1 surowe jajko
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 bułka
  • 50 g bułki tartej
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z jajkiem
Mięso wołowe i wieprzowe łączymy ze sobą. Wbijamy 1 jajko. Dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość starannie mieszamy. Z mięsnej masy formujemy prostokąt i wkładamy do środka połówki jajek. Całość zwijamy i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Pieczeń wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę. Smacznego :))