kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Pieczeń z mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonała pieczeń do chleba i nie tylko.

Pieczeń z mielonego

Składniki:

Pieczeń z mielonego

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z mielonego
Mięso mielone przekładamy do głębokiego naczynia, wbijamy do niego jajka i ucieramy, mieszając. Szczypiorek siekamy i dodajemy do mięsnej masy,następnie wsypujemy przyprawy sól, pieprz a także kolorowy, czosnek, rozmaryn, oregano. Wszystko dokładnie mieszamy. Z masy robimy kształt małego bochenka chleba, owijamy folia aluminiowa i robimy w niej dziurki, wkładamy do piekarnika na godzinę do 180 stopni. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.