Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczeń z orzechami i fetą

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

U mnie się sprawdziła,znajomym bardzo smakowała!

Pieczeń z orzechami i fetą

Składniki:

Pieczeń z orzechami i fetą

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z orzechami i fetą
Marchewkę obrać zetrzeć na tarce i zaraz skropić sokiem z cytryny.Mięso mielone wymieszać z marchewką i pokruszoną fetą,dodać przeciśnięty czosnek,bułkę tartą i orzechy dokładnie wymieszać.Następnie dodać jajka,przyprawić solą i pieprzem,wyrobić a na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz wymieszać.Z masy uformować bochenek włożyć go do natłuszczonej foremki keksowej lub brytfanny i piec ok.1 godz.w 190-200"C.